5 Temel Unsurları için yangın kapısı

Wiki Article

Hassaten, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Binalarda belirli standartlarda makam alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları karınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu eş standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Dolgular ile kapı yararsızluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda kolay açılacak şekilde yangın kapısı itimat kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Nitekim yangınlardan korunmak bâtınin çizgi olan yangın merdivenleri çoğu yerde zorunlu olarak tutulmaktadır.

Adı yangın merdiveni olsa da sel ve hareket afetlerinde de en doğru merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların olmazsa olmazlarındandır. Emin bir yangın merdiveninin önemi, insanların emanetını kurtardığında daha yeğin anlaşılacaktır.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi sebebiyle bu baplar haricen açılamaz. Bu mevki çalma vakalarının önlenmesini katkısızlar.

Yangın Bapsı, evgin durumlarda binadan emin bir şekilde tahliye olanakı sağlayıcı, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve âdemoğlu hayatını baş meydan, kuruluşların en önemli unsurlarından biridir.

Bu nedenle henüz ali bir fiyata sahip olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın sırasında koruma görevlisi sağlamaz ve bu nedenle henüz Yangın Kapısı düşük bir fiyata sahiptir.

Montaj: Yangın bapsı, akıllıca şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, spesiyalist bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.

İnsanlar aracılığıyla kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın veya özge acil durumlarda kullanıcıların çabucak kaçışlarını sağlamlayacak yeterli kaçış yolları ile donatılır.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıyamet anlarında hem kaçış hem Yangın çıkış kapısı istanbul emniyet hizmeti sunması onları çok kıymetli hale getirmiştir.

l Esrar sızıntısını Yangın Merdiveni Kapısı önler. Duman sızmasını engelleyerek yangın merdiveninin duman şeşnda kalmasına engeller. Bu sayede emin tahliyeyi katkısızlar.

Bu baplar, yangın merdiveni fosluğunu yangına karşı izole ederek, yangının yayılmasını engeller ve insanların güvenli bir şekilde dünyaarı çıkmasını katkısızlar.

Yangın Kapısı seçer nazarıitibar edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının peklik süresi ve klası belirlenmelidir.

Report this wiki page